3 gru 2023
Świetny kontakt z klientem. Jasny . Przyjazny. Jeśli trzeba czekać na towar pracownik Abra kontaktuję się jasno, rzeczowo o przyjaźnie informuje i doradza. Polecam. Poza tym można znaleźć lepsze ceny niż u konkurencji.
Po zamówieniu z transportem i wniesieniem rozpakowałem narożnik który znajdował się w trzech paczkach, gdzie na jednym elemencie zauważyłem przetarcie materiału, mało widoczne ale jednak jest. Po złożeniu reklamacji z załączonymi zdjęciami mija reklamacja nie została uwzględniona. Uzasadnienie miałem rozpakować i wszytko sprawdzić przy panach którzy dostarczyli narożnik. Słabe podejście do klienta. :(
Opinie nt. sklepu Abra Meble
Opinia
Bardzo nieterminowa realizacja zamówienia
Bardzo, ale to bardzo bardzo nieterminowa realizacja. Standardowo 5-10 dni, zmieniło się na 3 tygodnie, po czym mija miesiąc, a towaru brak!!!
2 sie 2024
Po złożeniu zamówienia kontakt bez zarzutu.Później już było tylko gorzej. W komodzie z szufladami brak prowadnic, czyli mebel bezużyteczny. Szafa ubraniowa brak ważnej śruby, załatwiłem sam. Drzwi z szafy ubraniowej mają widoczną skazę gdy się patrzy pod światło. Od ponad dwóch tygodni czekam na brakujące prowadnice i nadal nic. Wystarczy włożyć elementy do paczki i wysłać. No ale widać to wymaga czasu.To moje pierwsze i ostatnie zakupy w Abra Meble.
17 lip 2024
Niestety słabo :(
Na wstępie zaznaczę, że obsługa (sprzedawcy) są bardzo, bardzo uprzejmi i pomocni. Dla nich należy się 5 gwiazdek!
Natomiast:
- przy zakupie na stronie znajdowała się informacja, że realizacja jest 5-10 dni.
Finalnie towar został dostarczony do magazynu po ponad 5 tygodniach. To fatalny wynik!
- po odebraniu zamówienia okazało się, że sprzęt jest niekompletny tzn. zamiast 3 krzeseł - są tylko 2. Teraz okres oczekiwania to tydzień lub dwa co oznacza, że zamówienie będzie zrealizowane po ok. 2 miesiącach.
To niestety nie buduje dobrej marki :(
Odpowiedź ze sklepu Abra Meble
23 lip 2024
Dziękujemy za pozytywną ocenę naszych pracowników, którzy dokładają wszelkich starań, aby każdorazowo komunikować wszelkie zmiany statusów. Przy zakupie czas realizacji jaki został podany wynosił 5-10dni roboczych, czyli 2 tygodnie kalendarzowe. Ze zgromadzonych informacji wynika, że zamówienie było opóźnione, za co bardzo przepraszamy. Towar był odbierany osobiście ze sklepu stacjonarnego, czy przy odbiorze ten problem został zgłoszony? W przypadku pytań prosimy o kontakt z salonem realizującym zamówienie lub pod adresem e-sklep@abraonline.pl.
8 lip 2024
Sklep nie wysyła towaru w terminie i nie informuje o tym klienta. Klient prosi się o informację kiedy otrzyma towar. Gdy już dawno minął termin dostawy sklep mimo że posiada na magazynie zamówiony i zapłacony towar dalej zwleka z jego dostawą dla klienta oczekując na inne zamówienia aby zmniejszyć swoje koszty transportu. Dopiero po poinformowaniu sklepu o rozpoczęciu dochodzenia swoich roszczeń sklep odpowiednio szybko zareagował i przysłał natychmiast towar. Klient poniósł straty w wyniku baaardzo długiego oczekiwania na towar.
Odpowiedź ze sklepu Abra Meble
10 lip 2024
Dzień dobry, prosimy koncentrować się na własnym przypadku, a nie generalizować i oceniać pozostałych zamówień. Klient składając zamówienie widzi na stronie internetowej czas realizacji, który jest również potwierdzony w wiadomości e-mail. Wystarczy przeczytać te informacje. Nie przesadzajmy z tym bardzo długim oczekiwaniem na towar, który został dostarczony raptem 5dni po terminie. O opóźnieniu oczywiście powinna być przekazana informacja
30 lip 2024
Sklep jest niewiarygodny czekam na zamówienie miesiąc . Nie chcą mi zwrócić pieniądze. Nie polecam sklepu . Oszuści
4 sie 2024
Zakupione 6 krzeseł APRO zielone. Trzy z nich z zarysowaniami i wadami produkcyjnymi. Przypuszczam, że zarysowania powstały z niedbalstwa przechowywania w magazynie. Reklamacja uznana, krzesła wymieniono. Jednak jedno miało zarysowanie. Odpuściłem reklamację. Firma , która nie dba o swój towar nie jest godna uwagi. Klient ma później problemy.
31 lip 2024
Żałuję że kupiłem basen z tej firmy. Stelaż i poszycie basenu wydają się bardzo delikatne. Rurki cienkie. Przyłącze wody do basenu wygina się we wszystkie strony. Brak możliwości podłączenia odkurzacza czy też zbieracza powierzchniowego. Poprzednim miałem z firmy konkurencyjnej i był zdecydowanie solidniejszy i lepiej przemyślany.
2 sie 2024
Dramat
Sklep wysyła towar po 3 tygodniach mimo, że na stronie podają 3 dni robocze. Oczywiście po dostarczeniu okazuje się, że wysłali inny produkt niż zamówiłem. Dodzwonić się na infolinię graniczy z cudem. Zero konkretów od pracowników. Sprawa dopiero nabiera tempa jak postraszyłem Rzecznikiem Praw Konsumenta. Nie polecam!!!!
29 lip 2024
Dzień dobry,
od zamówienia minęło 1 miesiąc (28.06.2024 ) i niestety pomimo deklaracji do realizacji zamówienia 10 dni nadal nie zostało zrealizowane. Przy tym brak samoistnej informacji sklepu. Milion telefonów z osobami, które nie miały żadnej wiedzy na temat zamówienia i ostatecznie nadal czekam.
31 lip 2024
Przysłano zły kolor kafli do sklepu. Pani ekspedientka upierała się że nie mogę zobaczyć koloru oraz stanu płytek póki nie opłacę zamówienia. Po dłuższym wytłumaczeniu udało się zobaczyć płytki przed płaceniem i co się okazało - przysłaliście zły kolor płytek na który czekałam 3 tygodnie 🙃
30 lip 2024
Brak informacji o postępie zamówienia
Zamawiałem produkt który miał być wysłany w 24h. Dzwoniłem po 2 i 3 dniach i nikt nie wiedział kiedy produkt będzie wysłany zasłaniając się tym że informacja na stronie nie jest w żaden sposób wiążąca. Ostatecznie zamiast 3 dni na dostawę wyszło 5 i produkt przyszedł.