27 mar 2024
Wszystko jest na najwyższym poziomie. Jakość nie podlega dyskusji, proces zamówienia OK, ale pierwszy raz muszę postawić przy ocenie "-" za niedotrzymanie terminu wysyłki. Nigdy wcześniej się to nie zdarzało, więc traktuję to jako wyjątek :) Jako pośrednik między Klientem docelowym najważniejszą sprawą dla mnie jest dotrzymanie terminu realizacji zamówienia, bo od tego czasem bardzo wiele zależy. Klienci są gotowi czasem zapłacić więcej, za "tu i teraz", bo np. następnego dnia ma "oddanie swojej realizacji", na której zabraknie "mojej usługi". Klient ma następnego dnia targi i na ostatni dzień zamówił ulotki, których ja nie dostarczę na czas... i śmiem twierdzić, że termin realizacji zadania jest w ówczesnych czasach najważniejszy. Cierpliwość nie jest już naszą cnotą :)
Zadbać o to, by termin dostawy towaru był zgodny z zamówieniem - to obejmuje przekazywanie towaru do wysyłki nie o godzinie 23.59.50 a dużo wcześniej - tak, by firma kurierska (wszak jej wybór należy do Was, nie do Klienta!!!) miała czas na dostawę na drugi dzień - tak, jak mówi umowa jaką zawieramy. I żadne wykręty, że w regulaminie jest więcej czasu - to ZBYT PÓŹNE przekazanie towaru generuje opóźnienie w dostawie!!!!